Wachters.nu over de Zoon van God

Bas van Twist van Wachters.nu (gelieerd aan Never be Silent – Bart Repko) schreef onlangs een interessant artikel over het zoonschap van Jesjoea:

‘De glorie van de Zoon is niet zijn eigen glorie, maar die van Zijn Vader en Zijn God (Johannes 20:17). Nooit ging het de Zoon om Zichzelf. Op aarde zei Hij: de Vader is meer dan ik (Johannes 14:28).’

Lees het artikel!

2 gedachten over “Wachters.nu over de Zoon van God”

 1. De ongelovige Thomas zeide tot Hem : Mijn HERE en mijn GOD.

  Mattheus 20:28

  Dus volgens Thomas is de Messias ook GOD.

  1. Sjalom Ari, ja dat zou je zeggen…

   Alleen wordt de titel ‘god’ (Hebreeuws: Elohim) niet alleen voor God gebruikt in de Bijbel, maar ook voor bv. hooggeplaatsten. Ook Mozes, rechters, koningen, etc. zijn in de Hebreeuwse denkwijze goden. Is even een omslag in denken.
   1Kor 8:6 legt uit dat er goden in menigte zijn, maar dat er maar één ware God is, de Vader en DAARNAAST Jesjoea als Heer.

   Bovendien kan de Joodse Thomas, die vast vol was van allerlei mooie Joodse zegswijzen en spreuken, hier ook gewoon een een uitroep van verbazing geslaakt hebben, vergelijkbaar met het inmiddels helaas in onbruik geraakte – maar zeer vergelijkbare – ‘Heere, mijn God!’ als uitroep van verbazing, gericht op de Vader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *