Waarom het Bazuinenfeest naar Jesjoea verwijst

Wake Up!Het Zoeklicht komen met een mooi artikel over de vervulling van Jom Troea, het Bazuinenfeest…

‘Voorafgaand aan de komst van de bruidegom klinkt [dan] een langgerekte toon van de bazuin en vanaf dat moment gaat het heel erg snel. De bruidegom is met zijn stoet in aantocht en zal de bruid meenemen. Dit is de eerste gelegenheid dat de bruid na lange tijd de bruidegom weer ziet, net zoals het Bazuinenfeest het eerstvolgende feest is dat vervuld zal worden na het Pinksterfeest.’

Lees verder!

8 gedachten over “Waarom het Bazuinenfeest naar Jesjoea verwijst”

 1. Dat artikel komt uit het boek Wake Up! dat nu zo populair is. Ik begrijp dat Messiaanse Joden moeite hebben met de opname totdat zij de patronen zien die in Wake Up! worden beschreven maar ook vanaf het moment dat Zij de Edele Olijfboom niet meer gaan zien als Israel, maar als de Gemeente die vanaf het planten van deze Edele Olijf tot aan nu heeft bestaan (dus al voor de tijd van het NT). Zeker zijn daar in de OT-periode enige natuurlijke takken van afgebroken en zeker zijn daar wilde loten op geënt, maar ook dat proces was niet eenmalig. Ook van de wilde loten werden (door hun kerkgeschiedenis) in hun generaties er flink wat afgebroken. Paulus waarschuwde n.b. de Romeinen daarvoor.

  Uiteindelijk is de Bruid en dus de Edele Olijf terug te voeren op ALLE takken die aan de Edele Olijf zijn verbonden. Daarom is de Bruid niet de Kerk en ook niet Israel, maar zij die ooit, nu of straks nog aan de sapstroom van de Wortel (Yeshua) zijn verbonden. En ja, Christus was ook al in de periode van het OT aanwezig. Een fantastische lijn. Als de Kerk en de Messianen dat gaan zien, dan zal veel bedekking aan alle kanten wegvallen en zal die Ene Nieuwe Mens gestalte krijgen.

  Maar als we blijven discussiëren of de Bruid nu Israël is of de Gemeente dan vullen we die begrippen onjuist in. Want behoren allen die in de kerk komen tot de Gemeente ? En bedoelen we met Israël nu het huis van Israël dat een scheidsbrief mee kreeg of het huis van Juda dat geen scheidsbrief meekreeg omwille van de Messias? En heeft het huis van Juda (die wel de consequenties van haar ontrouw en het 7x mechanisme van Lev 26 heeft ondergaan tot aan 1948, maar die geen scheidsbrief kreeg omwille van David en Jeruzalem (en dus de Messias) dan in onze tijd de naam van Israël gebruikt als vervanger ?

  Toch wel interessante dialoog waar je alleen maar uitkomt als je beseft dat die Edele Olijf er al lang was, Christus de wortel was en al sedert de grondlegging der wereld geslacht was (!) en we dus niet (zoals de Kerk altijd dacht) Israël collectief als afgebroken takken kunnen zien en dat we de Kerk (ondanks haar geschiedenis) als exclusieve takken aan de Edele Olijf zien… dan wordt niet meer de KERKELIJKE Gemeente opgenomen en gaat ISRAËL door de grote verdrukking, maar wordt de Edele Olijf die de Bruid is (en die door alle eeuwen heen door Gods goedertierenheid en verbonden is blijven bestaan als een rode draad) weggenomen en ontvangen de 144.000 uit de 12 stammen een Goddelijke opdracht. Aan die Edele Olijf zitten dan takken. Want ook in het OT werd men toegevoegd aan de Gemeente/Bruid/Qahal/Ekklesia op grond van geloof, zoals dat voor Abraham gold (en Abraham had Christus gezien). dus inderdaad, er blijft niet zo heel veel over van de kerkelijke dispensatieleer, het is veel mooier.

  En die grote verdrukking is een Bijbels gegeven, maar op aarde in onze tijd, vooral voor hen die nooit aan de Edele Olijf verbonden hebben willen zijn, of die als natuurlijke takken of als wilde loten verbonden waren maar werden afgebroken door hun ontrouw. En dat maakt het plaatje toch nog wat anders als we zo vaak binnen onze vaste (of vastgeroeste) denkkaders willen geloven. Dat geeft ook zoveel ruimte voor Joodse en heidense volgelingen van Yeshua en verbondenen aan de Edele Olijf om samen te komen en de Nieuwe Verbondsbetekenis van deze feesten te gaan vieren. Want uiteindelijk kunnen we niet om de patronen heen. En het boek Wake Up! (wat een eye opener) laat overduidelijk zien dat het Hebreeuwse huwelijksritueel precies dezelfde sequence laat zien dan de feesten. En dat is niet toevallig, want zowel het huwelijk alsook Zijn Feesten dragen Zijn Stempel. Het bazuinenfeest komt dan precies overeen met het tijdstip waarop de Bruidegom de bruid komt weghalen, bij het klinken van de Tekia Gedola, die laatste bazuin van het bazuinenfeest.

  Wie durft zijn denkkaders te blijven toetsen? Want of we nu uit de Kerk komen of Messiaans Joods zijn, het is ongelofelijk, maar we zitten zo vast aan onze theologische denkkaders.

 2. De Dag van de Bazuinen is een geweldig profetisch feest; wel jammer dat de schrijver zomaar uitgaat van de maansikkel voor de kalenderbepaling; Er zijn echt meerdere kalender methodes met veel betere papieren..
  Verder gelooft de schrijver schijnbaar in de opname van de gemeente.. M.i. een ernstige dwaling. Alle mensen op aarde zullen door de grote verdrukking gaan. Laat je geen valse gerustheid aanpraten.

  1. Als álle aardbewoners door de grote verdrukking zouden gaan, wat is dan het doel en het nut van de opname??
   Jullie (Charly/Levi) betichten de schrijvers van WakeUp van dwaling en het verspreiden van een ‘valse leer’, nou waar blijft dan jullie “ware”uiteenzetting!!

   1. Wat er in de toekomst gebeurt, is zeker een Bijbelstudie waard. Voor mij is nu belangrijker te onderzoeken hoe ik de Tora in mijn leven moet inpassen.
    Een algehele opname is echter uitgesloten, aan de hand van Bijbelverzen als dat te tijd ingekort wordt, omwille van de uitverkorenen.

    Ik las wel de visie van W. Stauder inzake dit onderwerp, die ik ook interessant vindt.
    Iedereen moet zijn eigen interpretatie ontwikkelen, en wanneer hij deze deelt, is hij niet verplicht tekst en uitleg te geven over elk onderwerp.

    In elk geval ga ik WakeUp maar eens zelf lezen, maar ik ken de leer van de organisatie Het Zoeklicht, die met het boek verbonden is.

    1. Dank voor je reactie, we moeten niet gelijk over een ander z’n interpretatie oordelen maar kunnen hem wel weerleggen!

     Ik ken de leer van Het Zoeklicht niet, maar WakeUp geeft wel aanwijzingen, al dan niet juist geïnterpreteerd.

     Overigens heb ik de homepage van Werner Stauder opgezocht en ga zijn visie ook onderzoeken.

     Ik wens je succes, shalom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.