MBJ: Afstand van Chr. en afstand van Joden

206_01_0060_TopicalBkgStudenten v.d. CHE schreven over M. Joden: ‘Wat ons sterk opgevallen is, is dat de Messiaanse stroming erg eenzaam is.

 

De christenen uit het Westen hebben soms erg weinig begrip voor de achtergrond van M. Joden. Over het algemeen zijn Joden al argwanend tegenover het Westen vanuit de geschiedenis van antisemitisme, pogroms en de Holocaust.”

Christenen zien Messiasbelijdende Joden vaak ook als christenen en daarmee willen zij zichzelf juist niet meten. Zij hebben niet voor niets een ander naam: zij zijn Joden. De religieuze Jood ziet hen echter niet meer als Jood. In hun ogen zijn het verraders en hebben zij afstand hebben genomen van het volk. Ze worden door hun volksgenoten niet meer als volksgenoten gezien. Afstand van christenen en afstand van Joden. Het gesprek tussen elkaar verdwijnt. Er is soms nog nauwelijks contact. Wij kunnen dus wel stellen dat de situatie soms eenzaam is.’ (D. Lieftink & A. Smit) – Aan het werk zit lesmateriaal voor kinderen/jongeren vast, wat de St. Steun Messiasbelijdende Joden ws. zal gaan gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *