Lijst Messiaanse gemeentes

Shalom broeder/zuster in Messias,

Het is een groot voorrecht en een plicht om de Tora te kunnen onderhouden, o.a. door op sabbat een gemeente te bezoeken.
Daarom maakte ik een actuele kaart van Messiaanse gemeentes in Nederland. Klik op een gemeente voor contactinformatie!

(Geef hier een wijziging / aanvulling door).

Bekijk de kaart in het groot

Kaart Messiaanse Gemeenten Israël

Bekijk hier enige Messiaanse Gemeenten (niet up to date)
Bron: CGI),

Messiaanse Gemeentes Israël weergeven op een grotere kaart

 

105 gedachten over “Lijst Messiaanse gemeentes”

 1. Na het lezen van verschillende artikelen op deze website, verbaas ik mij wel enigszins over de lijst van Messiaanse gemeentes. Blijkbaar prevaleert het samenkomen op de Sabbat boven het geloof in Jahweh als de Ondeelbare. Een aantal van de gemeentes op deze lijst geloven zeer nadrukkelijk in de drie-eenheidsleer, wat op deze site nadrukkelijk wordt tegengesproken. Misschien kan daar zorgvuldiger naar worden gekeken. Het is namelijk erg vervelend om daar ter plekke achter te komen.

  1. Sjalom broer, ja dat is een gedeelde frustratie. Toch wil ik ook (niet-)christenen verder in het licht van de Tora helpen stappen door deze kaart, al gun ik ieder de eenvoudige waarheid van de Enige God te leren kennen. Toch kan ik u een short list geven: Ebhen ShêtíJáh (Zeeland), Ma’kor Chajiem (Friesland) en Tesjoeva (Flevoland) zijn zulke gemeente. De laatste is naar ik meen slechts tijdelijk gestopt. Binnenkort komt er weer een bijeenkomst over de Enige God. U en anderen kunnen zich hiervoor aanmelden.

  2. Ik zou de discussie over de Triniteit graag leggen op het bordje van deskundige theologen en schriftgeleerden, en daar niet teveel herrie over willen maken op het niveau van de plaatselijke gemeenten. Het is een discussie met veel aspecten, die nog lang niet ten einde gedacht is. Hier speelt mee dat voor traditionele Joden niet de theoretische toekenning van goddelijke status aan Jesjoea de grootste moeilijkheid is, maar de praktijk van de verering van en devotie tot Jesjoea. Het orthodoxe Jodendom stelt dat ook Christenen die het standpunt huldigen dat HaShem (namelijk G-d de Vader) de enige G-d is, toch nog steeds in de praktijk de Drievuldigheid aanhangen, aangezien zij Jesjoea vereren in hun liturgische erediensten en door tot hem te bidden. Dit is een verering die veel verder gaat dan slechts de erkenning dat Jesjoea de Koning-Messias van Israel is. Zij is de persoonlijke overgave van het hart aan hem, het doopsel in zijn naam, het vieren van zijn heilige maaltijd, &c. Al deze praktijken kunnen moeilijk anders gekwalificeerd worden dan als een vorm van aanbidding. Toch kunnen wij als gelovigen in Jesjoea deze praktijken nimmer loslaten. Hoe dit alles samenhangt met Jesjoea’s status als beeld van G-d, door middel van wie en voor wie alle dingen geschapen zijn (vgl. Col. 1:15-16), vergt nadere studie.

   1. Sjalom broeder Geert ter Horst,

    ‘Herrie’ maken we niet, we zijn overtuigd – zoals ook u zou kunnen zijn – dat Jesjoea niet ‘alles schiep’ (‘door hem’), maar dat dit omwille van hem geschiedde.
    Misschien dat de site EenigGod.com u wel kan overtuigen; en iemand die overtuigd is, kan zijn mond niet meer houden.
    Dit is geen hogere wiskunde (voor theologen/schriftgeleerden), maar iets wat elke gelovige kan begrijpen en zou moeten grijpen.
    Ik hoop u ook te zien bij de bijeenkomst waarvoor u uitgenodigd bent! Broederlijke groet, Levi.

 2. Shabat shalom, graag wou ik vragen als er in rotterdam een gemeente mesiaanse bestaat of wat is het dichterbijde die er is?
  Ik kom uit Rotterdam.

 3. Ik geloof dat Jezus De Zoon van God is,
  Ik leef volgens de 10 geboden.
  Ik vier de 3 grote Joodse Feesten van Leviticus 23.
  Ik vier de Shabbat.
  Ik verwerp de zondagskerken die geleid worden door de vrijmetselaars.
  Ik verwerp het pasen van afgod tammuz.
  Ik verwerp kerstmis van afgod tammuz.
  Het kruis is het symbool van afgod tammuz welke ik verwerp.
  Ik verwerp het hexagram van de vrijmetselaars die de Israël vlag ontworpen hebben.
  Het symbool van Jacob is de Menorah.
  Ik geloof dat er zijn die zeggen dat ze Joden zijn maar het niet zijn (openbaring)

  1. Die ster…ik vind hem ook betwijfelend
   Maar ik weer ook dat Satan veel kopieert, om zo verwarring te zaaien en Gods kinderen te lokken…

  2. Even een beetje een uitleg, in het nederlands wordt het de ster van David genoemd, in het hebreeuws is het schild van David. En nee, er is niks mus mee

 4. Beste mensen,

  Graag zijn wij opzoek naar mensen die fellowship willen houden in Almere. Wij onderhouden de sabbat bij ons thuis. Als er mensen opzoek zijn naar fellowship in Almere hoor ik het graag.

  Vriendelijke groet,

  Abby

  1. Dag Abby, Graciëlla heeft interesse, maar kon je niet bereiken, waarschijnlijk doordat je een profiel moet aanmaken om hier reacties te kunnen beantwoorden. Ik zal je ook nog een mailtje sturen met haar emailadres.

  1. Hallo Vera,

   Ik lees je bericht van 1 jaar geleden, ben je inmiddels iets verder gekomen in Utrecht?
   Wij zouden ook graag in Utrecht samenkomen.
   Hopelijk bereikt dit bericht je.

   groeten Gerard.

 5. Shalom
  Wij gaan binnenkort in nieuw schoonebeek wonen. Wij zoeken een Messiaanse gemeente en/of een huisgemeente in de buurt. Ik begrijf dat er een MG is in hoogeveen Nafthali.
  Met dank voor jullie redpons
  Met vriendelijke groeten
  Otto

 6. Shalom, weet er iemand of er ook Shabbat in Zoetermeer gevierd hoort?
  Of moet ik echt in Den haag, Pijnacker of Delft gaan.
  Niet dat ik dat erg vind, maar ik zou het fijn vinden als het een beetje in mij buurt is.

  Jullie kunnen mij ook een mailtje sturen.

 7. Goedendag…
  Hopelijk alles goed met u

  Heb een vraag
  Vorig jaar heb ik met mijn fam. Pesach proberen te vieren.
  Was heel mooi om te doen.

  Ben zelf Christen en heb geen Joodse achtergrond.

  Dus zal wellicht dingen verkeerd hebben gedaan en uitgelegt.

  Nou zei mijn moeder dat ze een keer was uitgenodigd voor een Joodse Pesach maaltijd, waar men vertelt over alle betekenissen en alle symbolen.
  Dat was van Messiaanse Joden
  Maar mijn moeder woont in Enschede en niet in Haarlem en omstreken, waar wij nu wonen.

  Pesach is er zo weer 15 April

  Mijn Vraag aan u is
  Zijn er nog mensen die dat doorgeven of dat nog organiseren.
  Ik verlang er naar om dit te delen met gezin en andere mensen.
  Wij zijn een gezin met vader, moeder zoon 16 en 2 dochters v 14 en 12

  Ik hoop dat u mij opweg kan helpen, om de vrijheid van God te vieren

  Met vriendelijke groet

  Adinda Geervliet

 8. Huisgemeente gezocht in Noord Friesland. Leven volgens de 1e gemeente zoals men in het nieuwe testament deed en samenkomen op zaterdag en het vieren van de feesten.
  Géén liederen zoals opwekking maar terug naar de zuivere liederen zoals (Hebreewse) psalmen en Johannes de Heer. Geen invloeden uit het judaïsme / kabbalisme als die in strijd zijn met het woord van God/Jahweh. Ik zoek mensen die willen groeien in geloof en zich willen laten leiden door de Ruach / Heilige Geest waarbij men ook elkaar aanspreekt op gedrag zoals men ijzer scherpt met ijzer. Geen levenswijze erop na houden die in strijd is met Gods woord zoals samenwonen enz. Op 119 ministries staat een mooie studie over het Huisgemeente zijn.

  Shalom,

  1. shalom!

   tja zitten waardevolle kernwaarden in en idd, onder leiding van Heilige Geest en zo de Feesten en shabbat ingaan. Niet omdat het zo hoort als aangeleerdheid maar als levend getuigenis naar elkaar toe leven en schouders eronder durven te zetten. Zelf zou ik graag mensen ontmoeten die een persoonlijke wandel met Hem hebben en vanuit eerste gebod Hem liefhebben en vanuit die positie in betrokkenheid met elkaar optrekken en naar het Woord in Geest der Wet in die vreugde elkaar opbouwen. Wie heeft de passie voor Hem en de wil te investeren in elkaar buiten muren van samenkomsten om? Misschien eens een koppie koffie en kennismaken? Het zou zo maar zo kunnen dat er een ovenheerlijke appeltaart net in die week erbij aanwezig is, wie is aanwezig? Ik hou meer van relatiegerichtheid net als groeien in Hem omdat er werkelijk een persoonlijke relatie onderhouden wordt en daar een oprecht verlangen naar is in Yeshua en omdat het wat mag kosten naar elkaar toe, dan is er wat uit te gieten in elkaars leven. Wie houdt ervan “terug naar de eenvoud”? je mag ook mailen : mispa428@gmail.com. Hartegroet, Sandra , Friesland. Waar zijn jullie dames en of meerderen als aanhang of groep? Op naar bouwen als levendige gemeente zoals Handelingen? Wie is een levend getuigenis van Hem?

  2. Alhoewel we zelf een kleine gemeente zijn in West-Vlaanderen België moet ik zeggen dat ik blij ben om te zien dat er nog andere gelovigen zijn die ook helemaal willen terugkeren naar de Apostolische wandel door enerzijds het farizeïsme te schuwen en anderzijds geen opwekking maar Hebreeuwse liederen willen. Het is wel zo dat heel veel “Hebrew/Jewish messianic music” eigenlijk opwekking is in Tel Aviv Hebreeuws.. Als je echt de Hebreeuwse aanbidding wilt horen zoals die ongeveer zou geklonken hebben bij de oude Israëlieten dan moet je naar zangers luisteren zoals Moshe Habusha, Itzik Eshel of Hagai Batzri om er maar een paar te noemen. Jammer genoeg zijn zij allen farizeeërs en zingen ze af en toe talmoedische/kabbalistische liederen.

   Zelf ben ik van plan om back to the roots Hebreeuwse aanbidding op te nemen in de nabije toekomst en dit online te zetten op youtube zodat gelovigen in Yeshua’ kunnen luisteren zonder te moeten vrezen dat ze naar iets kabbalistisch/talmoedisch aan het luisteren zijn maar dat wel veel dichter bij de oorspronkelijke aanbidding ligt.

   1. Sjalom Laurent, goede voornemens –
    maar laat ik wel zeggen dat veel van Opwekking en andere christelijke bewegingen heel veel goeds in zich heeft,
    en ik voor mij mij altijd met hen verbonden wil weten en voelen.

    1. Levi, je begrijpt me verkeerd vermoed ik. Het verlangen naar herstelde aanbidding houdt geen veroordeling in voor anderen die opwekking verkiezen. Ik reageerde enkel op het berichtje dat ik nu niet meer kan zien waar iemand zei dezelfde wens naar herstelde aanbidding te delen. Ook ik voel mij verbonden met andere christenen, nergens zeg ik het omgekeerde.

 9. Mijn naam is Pieren Marleen en ik ben nieuwsgierig. Vandaar mijn volgende vraag. Zijn er messiaanse nog (thuis) gemeentes in Oost-Vlaanderen, België? Zelf komen we samen in een thuisgroep . Ik had graag wat meer zicht gekregen op wat er leeft en beweegt in Oost-Vlaanderen, meer bepaald in het Gentse. Ik heb een zaaltje gehuurd om eens te kunnen samen komen met mensen die we nog niet ontmoet hebben. De ( thuis)gemeente in Ruddervoorde. en hun leden zijn ons bekent en daar hebben we af en toe contact mee. Ik kijk uit naar reacties. Shalom

 10. Goeden dag
  Ik ben hiske gorter woon achtig in friesland te buitenpost. Ben al een hele poos opzoek naar een messiaanse gemeente die de feesten viert van het israelische volk. Ik wil met alle respect ook sabat vieren maar ik weet ik ben geen jodin dus ik zoek een passende gemeente. De here jezus heeft mij op het oog en ik weet dat wij als christenen het geloof niet altijd leven zoals god het wil. Ik ben dua op zoek naar een gemeente in de buurt, iemand die mij daarbij kan begeleiden? Ik ben al een keer afgewezen in eigen dirp bij een groep door een vervelende reden en het antwoord was wij zitten vol. En de cursus joodse feesten start pas in september. Help.

   1. Hallo,

    Sinds kort ben ik in Vriezenveen komen wonen en ga nu naar een evangelische gemeente.
    Na veel studie heb ik het verlangen om echt te gehoorzamen en mij volledig aan Jezus over te geven.

    Ik zou graag met meer Messiaanse Christenen in kontakt willen komen.
    Kan ik ergens met jullie in kontakt komen?

    Hartelijke groet,
    Diana Carelsz

    1. Sjalom Diana,

     Prijs Onze Vader!

     De geijkte manier is om in gebed sites te onderzoeken / gemeentes bezoeken.
     Ook zijn er enkele Messiaanse fora op facebook makkelijk te vinden.

     1. Hoi Herry, we wonen in Rheezerveen en vieren ook de shabbat en feesten thuis. We zijn een gezin van 4 – twee kinderen meisje 16 en jongen 18.

   2. Shabbat Shalom familie Vrielink!

    Wij, mijn dochter en ikzelf, zijn vorige week vanuit het mooie Sudwest Fryslan terug verhuisd naar ook mooie buitengebied van Bergentheim.

    Wij vieren al ruim 6 jaar de shabbat en vieren dit vaak in huiselijke kring met anderen.

    Wij zouden het prettig vinden in contact te komen met geloofsgenoten bij ons in de buurt.

    Wellicht kunnen we elkaar eens ontmoeten?!

    Vriendelijke groet,

    Martina en Deborah

   3. Elsa
    28 JUNI 2021 OM 09:45
    Hoi Herry, we wonen in Rheezerveen en vieren ook de shabbat en feesten thuis. We zijn een gezin van 4 – twee kinderen meisje 16 en jongen 18.

    Wanneer je contact wil hierbij mijn mailadres.
    hvrielink1@gmail.com

  1. Beste Hiske,
   Wat fijn dat je op zoek bent naar een Messiaanse gemeente.
   Wij Sjoukje en Nico zijn sinds 4 jaar op bezoek bij de Messiaanse gemeente in Leeuwarden.En dat is echt thuiskomen.
   Hoop dat we je daar een keer kunnen ontmoeten.
   Het is Messiaanse gemeente Rehoboth.
   Bleeklaan 119 in leeuwarden.
   Shalom Sjoukje en Nico

  2. Hallo Hiske, je bent ook welkom bij de Messiaanse gemeente Rehoboth in Leeuwarden, wij komen elke Shabbat om 10.30 samen.

 11. Shalom, is er in de buurt van Heijen een gemeente? In augustus ben ik daar een weekend en ik zou graag de Shabbat vieren. Alvast bedankt voor de reactie! Grace

 12. Op de Betteld zijn vrienden van mij die ook de Sabbath vieren. Dat zijn André en Lieneke Schaap. Zij zitten daar vaak en stellen daar ook hun chalet open om Shabbat te vieren met elkaar. Bel mij dan kan ik hun tel. Nr.geven. mijn nr.is 0616105402

 13. Is er in de buurt van Zelhem , de Betteld een huisgemeente of zijn er meerdere mensen op de Betteld in de periode 9 augustus tot 23 augustus . Mogelijk zijn er meer mensen die daar ook zijn en willen samenkomen op de Shabbat

  1. Op de Betteld zijn vrienden van mij die ook de Sabbath vieren. Dat zijn André en Lieneke Schaap. Zij zitten daar vaak en stellen daar ook hun chalet open om Shabbat te vieren met elkaar. Bel mij dan kan ik hun tel. Nr.geven. mijn nr.is 0616105402

  2. Beste Roelof

   Wij wonen veelal op de Betteld en wij komen samen op Shabbat. Soms zijn we samen en soms met anderen. In ieder geval van harte welkom!

 14. Sjalom Levie,

  Shiloach Messianic Fellowship heeft een andere naam: Beit Shiloach. En een nieuw adres: Bijlmerdreef 1239, 1103 TX Amsterdam. Sjabbat Sjalom!

  Met vriendelijke groet, David Warnink

 15. voor God bestaan er nu ( in deze bedeling) slechts 2 (twee) typen, nl gelovigen en ongelovigen (heidenen). Die in Jezus Christus geloven, zijn gelovigen, en joden horen daar niet bij!! Als joden wel in Christus geloven, dan behoren zij tot de Gemeente! Ik hou van Israel, maar ik onderzoek wel de Schriften (Joh5:39), en die Schriften vertellen mij ook dat de 12 stammen na hun bekering eind 70ste week weer Gods volk worden. Opname Gemeente is begin 70ste week.

  1. Hoi John. Ik onderzoek ook en lees dat het vernieuwde verbond in Jesjoea zijn bloed met Israël en Juda is gesloten (Jer31).
   En er is altijd een (kleiner) deel van de Joden geweest die Messias aannam, en daarmee het deeg heiligt.
   Zij zijn dus nog altijd verbondspartner, ook de niet-Messiaans gelovigen.

 16. Shalom allen,

  Ik ben opzoek naar een messiaanse huis/gemeenten die leven zoals Yeshua, de zoon van YHVH, de Almachtig God het heeft voor geleefd. Die zich houden aan Gods Torah, Gods Sjabbat vieren en Gods Mo’edim vieren Noordholland (Alkmaar, Heerugowaard, Hoorn, Haarlem)

 17. Shalom,ik heb een vraag,zijn er in de messiaanse gemeenten hier in Nederland ook grote verschillen,zoals je ook in de kerken ziet? Met andere woorden is er onder de Messiaanse gemeenten eenheid of juist verdeeldheid en verschil van mening en inzicht

  Met vriendelijke groet
  Shalom

   1. De eenheid binnen messiaanse gemeenten is helemaal niet groter,integendeel,net als de zondagskerken van ’t zelfde laken een pak; Eenheid in verdeeldheid,helaas

 18. Bestaan er al bijeenkomst plaatsen voor Messiaansen in België. Vroeger was er een bijeenkomst in Mechelen, maar weet niet of deze nog bestaat.
  Waar zou u het een goede plaats in België vinden om een synagoge voor Messiaansen te plaatsen? Een rabbijn stelt Ham voor aan de Jeshuaisten.

 19. hoi ik woon in geleen en ben op zoek na een messiaanse gemeente in mijn buurt om zo meer te leren over het geloof .
  en mijn geloof zo als wij als gezin dat voelen en zien te kunnen delen met anderre .
  Ik vindt het belangrijk om onze kinderren goed te onderwijzen in het geloof zo als het na waarheid wordt voordgedragen. kunt u me verder helpen.
  al vast bedankt al om het leze.

 20. Ik ben een christenen met honger om mij dieper in Gods woord te verdiepen . Heel graag zou ik studie & contact met jullie kunnen hebben . Ik woon in Menen West Vlaanderen – België .

 21. Hallo,

  Ik zag dat er een huisgemeente is in Beek. Bestaat deze nog en zo Ja, wat zijn de contactgegevens?

  Met vriendelijke groet

  Renate Vermeulen.

  1. Mevrouw van Driel komt eind maart weer thuis als mevrouw Katuin .U kunt haar dan proberen te bellen voor meer informatie over het voort bestaan van haar huis gemeente.
   Telefoon 0620041417

  2. Hallo Renate bezoek jij inmiddels al een messiaanse gemeente?
   Ben namelijk ook serieus op zoek …woon in Mmastricht…in Maasbracht is er een mss kunnen we samen gaan?
   Hartelijke groetjes

   1. Ik heb haar gemaild. Geen reactie gehad. Is zij niet een zangeres die je kunt boeken voor messiaanse diensten? Een messiaanse gemeente kan ik helaas (nog) niet vinden in Zwolle. Het zou fijn zijn als u zelf de gegevens van de gemeente op deze site zet. Alvast hartelijk dank!

   1. Hallo,

    Er is een Messiaans leerhuis in Zwolle, Beth Yosef. Samenkomsten op de 2e, 4e en 5e Shabbat in De Samenhof aan de Burg Drijbersingel vanaf 13.45 u (inloop). Voor meer informatie trianka@home.nl.

 22. Wat mij opvalt aan deze site is de Here Jezus gekruisigd afbeelding. De Here is opgestaan en leeft!
  Ik zou de afbeelding wijzigen daar het ook op een andere kruisbeeld lijkt waarop ik liever niet inhoudelijk in ga.

  1. Dag Tobias,

   Ik weet dat veel Messiaanse gelovigen moeite zouden kunnen krijgen met het kruis.
   Maar Sjaoel zegt dat hij niks weet dan Jesjoea en dien gekruisigd.
   Het blijft centraal dat een voor allen stierf; zonder dood geen nieuwe leven voor Messias of ons.

   1. Het kruis is ook niet een symbool dat wij hoog zouden moeten dragen, het teken zijnde van Tamuz, de god van het kwaad. Historisch is het trouwens ook bewezen dat Jezus aan een verticale paal is opgehangen, zonder dwarsbalken. Maar waarom zou men een marteltuig in de herinnering roepen. Moest u een kind hebben dat met de auto gecrasht is zou u dan overal die gecrashte auto plaatsen?

   2. Dag Levi, dacht dat het bedoeld was, “Christus en dien gekruisigd,” betreffende de evangelie verkondiging!
    Dacht dat Paulus dat bedoelde,..

    gr.Ton

  2. Tobias, je hebt helemaal gelijk! Ook ik denk zo, mijns inziens is dit de kracht van het evangelie… Erger mij er ook aan binnen de R.K.
   gr.Ton

 23. Shalom mijn naam is Benjamin Cousijnsen.

  Ik heb een vraag aan u en hoop dat u in liefde verbonden in
  Yeshua Hamashiach Jezus Christus, mij mischien van dienst
  kan zijn.Mijn achtergrond is Joods en zou heel graag mijn grootste
  wens ooit in vervuling willen brengen en ben daarom opzoek naar een
  Joodse trouwlocatie waar ik kan trouwen op zijn joods en wil ook ingezegend worden daarbij bij het huwelijk omdat ik ook heel erg verbonden ben met het volk van Abraham,Isaak,en Jackob de God van all wat leeft. Ik woon in enschede en bid dat u mij kunt helpen.of kunt verwijzen als vriend en broeder.

  Ruacha Yeshu Shalom

  Benjamin Cousijnsen
  Tweegetuigen@gmail.com

 24. Ik ben lid van de messiaanse gemeente in Borne (Twente). Het is maar een kleine Sjoel…helaas.
  Ik vind het er geweldig en kan het niet missen…!
  U.W.Spinczyk,Almelo

  1. Geweldig,wat mankeert er aan een kleine sjoel?
   Groot is ook niet alles,je krijgt dan groepsvorming,met alle gevolgen vandien,want om dat te vermijden,is enorm veel werk,stress en overige moeilijkheden.
   Uit hoeveel mensen bestaat jullie groep?
   Probeer het juiste woord te verkondigen,en als er een goede sfeer is,is het toch goed?
   Probeer voor kwaliteit te gaan,niet voor kwantiteit.
   Het klinkt misschien afgezaagt,maar er staat geschreven,waar 2 of 3 in zijn naam vergadert zijn,is hij in uw midden.
   Daar gaat het toch om?

   Shalom,

   Ruud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yeshua de Messias is de belichaming van de Torah