2 gedachten over “Jesjoea, verwekt door JHWH, de Enige God”

 1. Shaloom Levi,

  Over dit onderwerp hebben we vaak gesproken in de Immanuel Gemeente en ook gemaild. Recentelijk heb ik een boek gelezen en na het lezen hiervan kunnen we vaststellen dat Wim Verdouw gelijk heeft.
  Succes met je website, Groet, Jan
  Hieronder de gegevens van het boek:

  André F. Troost
  Engel naast God
  Hoe goddelijk is Jezus?
  208 pagina’s
  ISBN: 9789023924753
  Dit boek is het vervolg op Dat koninkrijk van U en daarmee opnieuw een spannend theologisch boek over een van de kernthema’s uit het christelijk geloof.

  In dit boek wordt een antwoord gezocht op de vraag wie Jezus is.
  God zelf? De theologen die kanttekeningen maakten bij de Statenbijbel, zagen in de engel des Heren niemand minder dan Christus.
  Op zoek naar de ware aard van Christus, bespreekt de auteur in dit boek de vele uitspraken van en over Jezus in het Nieuwe Testament. Als Jezus werkelijk de engel des Heren is, heeft de christelijke kerk dan niet eeuwenlang joden (en later ook moslims) ten onrechte ervan beschuldigd kritiek te hebben op de Drie-eenheid?
  Deze en andere vragen komen indringend aan de orde in dit boek.
  Engel naast God is het vervolg op de discussie die de auteur is gestart in Dat koninkrijk van U. In een apart hoofdstuk gaat hij in op de opmerkingen die gemaakt zijn naar aanleiding van dit boek.

  1. Shalom Jan,

   Ik weet nog goed dat ik kwam binnendruppelen en jij sprak over vervangingstheologie in Immanuël; dit deed mij o.a. de ogen openen. Wat fijn dat wij nu ook overeenstemming hebben met wat de Torah en de ganse Schrift leert over de ‘Enigheid’ (‘echad’) van God: alleen de Vader is God.
   Ik dat je weer eens langskomt en ik stuur je reactie door aan Willem.

   P.S. Deze schrijver is toch nog echt niet om, getuige het art. dat je me nu nastuurt.
   P.S.S. Op het nw. blog van deze schrijver schrijft hij i.d.d. dat alleen de Vader God is.

   Shalom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *