Bijna helft Nederlanders anti-Semitisch

Dood aan 't VruchtensapMijn moeder lag er vannacht wakker van: Media bedekken antisemitisme met de mantel der …, ja, met wat, eigenlijk?

Ondertussen blijkt veertig procent te geloven dat Israël een vernietigingsoorlog tegen ‘de Palestijnen’ voert… (bron, p. 57). Nog even onnozel – zo zal dat oude Nederland steeds verder nederwaarts gaan.. Enkele woorden van M. Gerstenfeld. 

Nederlanders anti-Semitisch

Dr. Manfred Gerstenfeld: “Waar komt deze diabolische beeldvorming vandaan? Er zijn minstens drie factoren die dit genocidaire beeld van Israël langzaam opgebouwd hebben.

De eerste is de methode van de ‘duizend kleine sneetjes.’ Het jarenlang onophoudelijk en veelvuldig publiceren van grote hoeveelheden slecht nieuws over Israel, plus leugens, valse beschuldigingen, bevooroordeelde artikelen, veroordelingen etc. Het tweede aspect is het naar verhouding weinig aandacht geven aan de gigantische criminaliteit en haatpropaganda van grote segmenten van de Palestijnen en vele Arabische en Moslim staten. (…)

Het derde element is dat door zeer ondermaats onderzoek over sommige inktzwarte bladzijden uit Nederlands verleden een veel te positief beeld van het eigen land is geschapen. Daaraan wordt het zwaar vervalste beeld van Israël gemeten. Blijft de vraag welke Nederlanders en wanneer voor deze werkelijkheid hun ogen willen openen? Laten wij onze ogen open houden en anderen de ogen openen. Am Yisrael Chai! Lees het hele artikel van Dagelijkse Standaard.nl of lees een artikel uit de Volkskrant. Lees ook het ingezonden stuk: ‘Met toedekken, wegkijken, pappen en nathouden kun je antisemitisme niet bestrijden’

Om niet te zwartgallig te worden, een berichtje (link werkt niet meer) over studenten die in WOII duizenden Joodse kinderen redden en een mooi interview met verzetsheld Prof. Johan van Hulst.

Tavel 5

 

N.B. Overtuigd zijn dat het Joodse volk een ander volk wil vernietigen, is dat wel antisemitisch te noemen? Als men grove vooroordelen koestert naar een volk en er is veel antipathie of zelfs haat bij, dan kan dit volgens mij zo genoemd worden, ja.

Een gedachte over “Bijna helft Nederlanders anti-Semitisch”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *