Sabbatonderhouding, enkele opmerkingen (Sabbat)

Auteur: Chr. Levi Zoutendijk
# Sabbatonderhouding

Sabbatonderhouding

We leren allemaal deze dag te omhelzen, waarin we onze Vader, de Allerhoogste, willen zoeken en vinden. De Vader biedt bij de invulling van de Sabbat veel vrijheid. Maar bij dit teken van het Verbond, onze ‘ring’ als Bruid, worden soms dingen over het hoofd gezien. Daar wil ik graag enkele opmerkingen over maken.

  • Een ‘heilige samenkomst’ op sabbat is noodzakelijk! Om deze dag te eren moet men er alles aan doen om inderdaad metanderen samen te komen. Er zijn velen die thuis blijven, maar zij vervullen niet het gebod (Lev. 23,3). – Het oog kan niet zeggen tot de hand: ik heb u niet nodig (1Kor. 12:21). Lijst gemeentes.
  • Eigen bijeenkomsten mogen wij niet ‘verzuimen’ (verontachtzamen). Volgens Hebr. 10:25 is dit zelfs een zonde die leidt tot de dood, wanneer men dit bewust doet. Bewuste zondes worden namelijk in principe niet verzoend. Lees verder over de beoordeling naar de Torah in het oordeel.
  • Men moet behalve ‘generlei arbeid verrichten’, ook opletten “niet je eigen wegen te doen, niet jouw behagen te behartigen en je eigen sprake te spreken” (NB, Jes. 58,13). Het is dus een aparte en gezegende dag, waarop je jezelf wérkelijk in JHWH verlustigt, de dag door. Alles is anders en men moet de dag zélf ook heiligen met de Nesjama jetera – De bijzondere sfeer (lees hierover). Doen we dit niet, dan lopen wij over Zijn dag, het teken van het verbond, heen.

Dán zul je je verlustigen over de ENE en zal ik je doen rijden over de hoogten der aarde; ik zal je laten eten van het erfdeel van Jakob, je vader,– ja, de mond van de ENE heeft gesproken! (Jes 58:14, NB).

Lees nog kort stukje over het houden van Sabbat in Jeshua’s dagen uit een populiar-wetenschappelijk boek of van de heer Evers (NIK).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Yeshua de Messias is de belichaming van de Torah